چرا تیم مشایی به ماجرای وزارت اطلاعات دامن زد ؟
ارسالی از : عبدالزهرا برهانی
به گزارش شوش نیوز نادر نعمتی در این خصوص می گوید : نامه مهم هاشمی رفسنجانی به مقام معظم رهبری در باره احمدی نژاد و فضای سیاسی کشوردر تاریخ 19 خرداد 1388 ، امروز به عنوان سندی در سایت خبرآنلاین ( 06-02-1390) مجددا ارائه شده ، تا به رییس جمهوری بگوید نگذارد محتوای متن در باره او مصداق یابد.
به نقل از خبرآنلاین ؛ در وبلاگ محمد مهاجری آمده است که« آقای احمدی نژاد ! نگذارید تحلیل آقای هاشمی درست از آب درآید...در آن نامه که هم اینک قصد تحلیلش نیست این جمله آمده است:"اینجانب قصد ندارم که دولت موجود را مثل دولت بنیصدر معرفی کنم و یا سرنوشتی شبیه آن دولت را برای این دولت بخواهم..." همچنین نامه با این بیت معروف پایان پذیرفته است:سرچشمه شاید گرفتن به بیل/چو پرشد نشاید گرفتن به پیل کاش آقای احمدی نژاد بدون فوت وقت ، ثابت کند تحلیل آقای هاشمی درست نیست. به این ترتیب آقای رئیس جمهور می تواند سر چشمه را بابیل بگیرد قبل از آن که دیگران به ناگزیر آن را با پیل بگیرند.»
ولی باید یک سوال اساسی مطرح کرد و آن این که دلیل اصلی ای که می تواند فضای سیاسی را ملتهب کند چیست؟
به نظر می رسد که موضوع باید بسیار فراتر از آن چیزی باشد که درباره ماجرای وزیر اطلاعات مطرح است. احمد توکلی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی مسئله را از زاویه دیگر مطرح می کند. او برروی شکاف های اقتصادی انگشت می گذاری که امروز مسئول آن کسی نیست جز رییس جمهوری . او معتقد است برنامه بودجه سال 90 تورم زاست . علاوه براین ریاست مجلس برای بار دوم موضوع شکایت از ریاست جمهوری را به قوه قضاییه برده ، و به نظر می رسد تخلفات بودجه ای که دیوان محاسبات برآن تاکید دارد و دیگر تخلفاتی که در حوزه معاملات نفتی صورت گرفته و کاتوزیان ریاست کمیسیون انرژی مجلس به آن اشاره کرده ، می تواند ، شواهد خوبی برای نگرانی رییس جمهوری به منظور به دست آوردن بهانه ای برای ترک سمت ریاست جمهوری تلقی شود. به گفته دادستان کشور ، محسنی اژه ای ، اکنون پرونده شکایت از رییس جمهوری به دادسرا رفته است. رییس کمیسیون اصل نودم مجلس نیز با اشاره به بررسی پرونده وزارت ورزش و جوانان در کمیسیون متبوعش، گفت « کمیسیون اصل نودم تخطی دولت از قانون را به او تذکر خواهد داد و در صورت عدم توجه دولت، گزارش کمیسیون در این باره در صحن علنی قرائت خواهد شد. »
نماینده گلپایگان در مجلس تصریح کرد که « در جلسه کمیسیون مقرر شد که کمیسیون در وهله اول تخطی دولت از قانون را به او تذکر دهد و اگر دولت به این موضوع توجهی نکرد، گزارش کمیسیون اصل نودم در صحن علنی قرائت خواهد شد. »
ماجرای اوضاع اقتصادی به اتاق ایران هم رسیده است . در نشستی که عصر روز دو شنبه با حضور نمایندگان تشکلهای اقتصادی وابسته به اتاق بازرگانی ایران و رئیس و اعضای هیأت رئیسه اتاق ایران در محل این اتاق برگزار شد، اسدالله عسگراولادی هشدار داد فضای کسبوکار، به شدت در حال آسیب دیدن است.
به گزارش خبر آنلاین « اسدالله عسگراولادی» تصریح کرد: « فضای کسبوکار، به شدت در حال آسیب دیدن و محیط کسبوکار در حال رنجیده شدن است که از اتاق ایران میخواهیم آنچه در توان دارد برای حل مشکلات آنها انجام دهد.»
ولی به نظر می رسد که مشکلات اقتصادی اکنون به مسئله اساسی شکاف میان دولت – ملت تبدیل شده است. در هفته گذشته ، قیمت اجناس در سبد خانوار 25 درصد گران شد. مسئولان دولتی از چنین پدیده ای به عنوان اصلاح قیمت ها یاد می کنند و معتقدند که موضوع گرانی منتفی است. با این همه به گزارش خبرآنلاین «حجازی» از سندیکای تولیدکنندگان موتور سیکلت نیز با اشاره به افزایش 10درصدی قیمت مواد اولیه، افزایش 10درصدی حقوق کارگران و نیز افزایش 10درصدی قیمت حملونقل این سؤال را مطرح کرد که آیا با وجود افزایش قیمتها از شهریور سال گذشته تاکنون، ادامه کار واحدهای تولیدی امکانپذیر خواهد بود؟
دولت همچنین وعده می دهد که در سال جاری 2 میلیون و 500 هزار شغل ایجاد خواهد کرد ، این درحالی است که رقم مذکور تنها در شرایطی قابل تحقق است که در حوزه ریزبدنه های اقتصادی و اجتماعی ، تحولی عمیق صورت گرفته باشد که با توجه به مواضع اسدالله عسگر اولادی ، چنین هدفی محال می نماید.
از همین روست که نرخ بیکاری در برخی از استانها بالای 45 درصد اعلام شده است . به گزارش مهر با توجه به این که بیش از 70 درصد جمعیت کشور از جوانان زیر 35 سال سن تشکیل شده است.
در نهایت دولت به هر شهروند ایرانی متعهد شده که ماهیانه 45 هزارتومان یارانه پرداخت کند. اگر آمار دولت درست باشد که حدود 60 میلیون نفر یارانه مذکور را دریافت می کنند ، در این صورت ماهیانه 2 هزارو 700 میلیارد تومان به شهروندان پرداخت خواهد کرد. رقم مذکور در طی یک سال معادل 32 هزار میلیاردو 400 میلیارد تومان خواهد شد. این درحالی است که دولت برای درآمدهای سال 90 خویش از مجلس چیزی حدود 60 هزارمیلیارد تومان برای سال 90 تقاضا کرده است که این امر به معنی آن است که در برابر هر 50 تومان ، 100 تومان دولت از هر شهروند ایرانی دریافت می کند که این امر خود به منزله فقیر تر شدن مردم است. به گزارش ایسنا عادل آذر استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس مرکز آمار کشوردر تاریخ 7 خرداد 89 از10 میلیون ایرانی زیر خط فقر مطلق، 30 میلیون زیر خط فقر نسبی خبرداده بود.
پس از آن در تاریخ 01- آبان -1389 رسانه ها خبردادند که فقر باعث شد پدرخانواده کودکان، همسرو خودش را بکشد. آیا نمونه ای از خروار بود. با این همه تیم آقای مشایی سعی دارد برای حل شکاف های موجود به توزیع ویژهنامه «مکتب ایران» در شهرکرد بپردازد. به گزارش تهران امروز پس از توزیع ویژهنامه «مکتب ایران» در دانشگاه تربیت مدرس، اخبار واصله از توزیع اخیر این محصول در محل اقامه نماز جمعه فرخ شهر استان چهار محال و بختیاری بین نمازگزاران حکایت دارد. از نظر کارشناسان اقتصادی ، این دست از مطالب نشانی های غلطی هستند که در پاسخ به بحران اقتصادی موجود داده می شود.
سایت آییننیوز به نقل از «هفت صبح» نوشت که یک منبع مطلع در دفتر رییسجمهور به هفت صبح خبر داد که رییسجمهور روز گذشته برای تجدید بیعت به دیدار رهبر انقلاب رفت. این منبع نزدیک به اصولگرایان پیش رو افزود، اقتدارگرایان داخلی از یک سو و اپوزیسیون رادیکال بیرونی از سوی دیگر در تلاشند با رادیکالیزه کردن تنشهای ساختاری، مسیر اصلاحات را به بنبست بکشانند که با اقدامات ریییسجمهور این تلاش به سرانجام نخواهد رسید.
شاید با این رویکرد ، اکنون باید شاهد اخباری در باره حضور رییس جمهوری در عرصه فعالیت روزانه نهاد ریاست جمهوری باشیم تا وی نسبت به آن چه در باره شرایط اقتصادی روی داده ، به نمایندگان مردم درمجلس پاسخگو باشد و این تحلیل به سایت های رادیکالیست ها راه نیابد که عملکرد اقصادی و اجتماعی دولت ، راهی جز حرکتی که رییس جمهوری در پیش گرفته ، پیش پای ایشان قرار نمی دهد.
در واقع بعید به نظر می رسد که تیم نزدیک به مشایی مسئله اصلی اش ماجرای وزارت اطلاعات باشد ، در واقع این تیم باید پاسخگوی مسائلی قانونی در حوزه اقتصادی و عملکردی دولت باشد که دامن زدن به موضوعی چون وزارت اطلاعات می تواند برای مدتی افکار عمومی را از موضوع اصلی منحرف کند .
نظرات شما عزیزان:
|